Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

55+ yoga

22 december 2022 @ 09:00 - 10:00 CET

Yoga helpt je om bewuster te worden van je lichaam en je lichaamshouding hiermee te verbeteren, omdat je bewegingen uitvoert die heel goed zijn voor je lichaam. Het langer vasthouden van houdingen zorgt ervoor dat je botten versterkt worden en dat je minder kans hebt op bijvoorbeeld osteoporose (botontkalking)

Bij Yin yoga blijven we langer in een houding waar we de weerstand opzoeken, de kunst is om in die weerstand de ontspanning te vinden. Net als bij vinyasa ( wat letterlijk iets op een specifieke manier verplaatsen betekent) worden ook de Yin houdingen op een logische wijze opgebouwd. Eind resultaat: versterken en het versoepelen van bindweefsel en gewrichten; zo rekken we dieperliggende spieren en maken het bekkengebied los.

Zoals hierboven beschreven worden in de Yin yoga posities langer vastgehouden, zo heb je meer tijd om je grenzen te verkennen en te verleggen. Je gebruikt je lijf niet om in een houding te komen, maar je gebruikt de houding om je lijf beter te voelen.
Het is dan ook het relatief rustige karakter van een Yin yogales dat de meeste deelnemers aanspreekt.
De les is juist zo lekker en geschikt voor 55+ doordat je even niet heel intensief hoeft te bewegen, maar juist de tijd kunt nemen voor je lichaam.

 

Gegevens

Datum:
22 december 2022
Tijd:
09:00 - 10:00 CET
Evenement Categorie:
Site:
https://www.evelaer.nl/activiteiten/volwassenen/yoga

Organisator

HappyNaz
Telefoon
0650481000
E-mail
info@happynazyoga.com/
Bekijk de site van Organisator

Locatie

De Evelaer
Luttik Cie 35
Heemskerk, Noord-Holland 1969 MV
+ Google Maps
Telefoon
0251-244544
Bekijk de site van Locatie

Laat een antwoord achter

Laat een antwoord achter